субота, 22 грудня 2018 р.

Солодка екскурсія!Ми побачили весь процес виробництва цукерок на фабриці Roshen













































Колись цукерки вважалися ліками і навіть перекладалися з латинської як «готове зілля». В Стародавньому Єгипті солодощі робили з меду і фініків,древні римляни додавали до меду горіхи, кунжут і макові зерна. Наші предки ласували затверділим кленовим сиропом. Цукерки в більш звичному для нас вигляді з’явилися тільки в 16-му столітті. Це були зацукровані шматочки фруктів, які лікарі прописували хворим.
Улюблений десерт багатьох ласунів – шоколад – пережив різні часи. В епоху європейського Відродження його вважали лікарським засобом. А коли таке «лікування» не дало позитивних результатів, шоколаду почали приписувати бісівські властивості. Особливо не радили їсти його вагітним жінкам: лякали, що тоді у них народяться чорношкірі малята.
Скажи, яку начинку ти любиш, – і я скажу тобі, хто ти. За результатами дослідження німецьких вчених, невиправні романтики надають перевагу цукеркам з полуничним наповнювачем, творчі люди – з кокосом, скромні – з горіхом, а прагматики – з вишнею.
На початку 19-го сторіччя на світських прийомах в Росії процвітала крадіжка цукерок. Просто в ті часи кондитерських фабрик ще не існувало. Всі цукерки були ексклюзивом, який виготовлявся приватними кухарями. Іншої можливості поласувати цукеркою, як на світському прийомі, у любителів солодкого не було. Ось вони і запасалися цукерками, нишком складаючи їх в ридикюлі.
Найстаршими і найпопулярнішими цукерками в світі вважаються праліне. Їх почали випускати ще в 17-му столітті. Перша пробна порція була вручена французькому послу в Німеччині, який гідно оцінив ласощі. Німці і зараз є великими шанувальниками праліне і прекрасно його готують. Баварці дуже люблять цукерки з начинкою зі смаком пива, французи – з сиром. А ось фінські цукерки наважиться спробувати не кожен ласун. Адже вони бувають солоними, кислими і навіть можуть пахнути нафтою.

Першою цукеркою, яка побувала в космосі, є чупа-чупс. Коли російським космонавтам на навколоземній орбіті захотілося солодкого, їм вислали коробочку цих льодяників.
Швейцарія славиться не лише найдорожчими годинниками, але і найдорожчими цукерками. Ці солодощі не відрізняються якимось особливим смаком, але в їх фантиках, до речі, їстівних, містяться справжні золоті нитки. Коробочка таких цукерок коштує сто доларів. Хоча подібна дорожнеча – виняток. А ось в Бельгії цукерки дешевші ніж 20-30 євро за кілограм взагалі знайти важко. Адже більшість з них робляться не фабричним способом, а вручну.
Найважча цукерка в світі важила 3 тонни. Нью-йоркцям треба було добряче попрацювати, адже, окрім кондитерського, треба було опанувати ще й будівельне ремесло.
Найбільша коробка цукерок  (1,5 х 2,5 метри) вмістила 800 кіло шоколаду.

Банальне «з мене шоколадка», втілене в життя, – найкращий спосіб заслужити собі хороше ставлення людини. Як кажуть американські соціологи, той, хто часто пригощає цукерками «потрібних» колег, піднімається по службових сходах набагато швидше за своїх більш скупих конкурентів.

Немає коментарів:

Дописати коментар